Hjælp dine kære med at følge dine ønsker

Min sidste vilje

Her hos os kan du få Min sidste vilje, som er en folder der kan hjælpe dig til at få skrevet de ønsker ned du har til din bisættelse eller begravelse.

Når du har udfyldt Min sidste vilje, skåner du din familie for at skulle stå med en hel masse valg der skal træffes, samtidig med at de er ramt af sorg. Min sidste vilje er ikke juridisk bindende, men langt de fleste efterladte vil gerne afholde ceremonien i overensstemmelse med afdødes ønsker.

Idéen med Min sidste vilje er at få hul på snakken om et emne, der ellers kan være svært at få talt om. Det er op til dig selv om du vil udfylde hele formularen, det vælger man selv.

 

Hvem skal jeg fortælle om Min sidste vilje?

Det er en god idé at tale med din familie om hvor du opbevarer dokumentet og hvilke dine ønsker du har.

Vær tro mod dig selv

 Det sker ret ofte at vi møder nogen der siger ”Jeg vil ikke være til ulejlighed”. Vælg det du virkelig ønsker. Det er dit personlige valg og det er helt i orden, uanset hvad det er.

Hvis det ikke betyder noget for dig om du får et gravsted eller ligger på de ukendtes, så skriv at det er dine pårørende der må vælge hvad de foretrækker. Skriv i et klart og tydeligt sprog, så dine efterladte er helt sikre på hvad du har valgt, det kan være en lettelse for dem.

Hvor skal min sidste vilje opbevares?

Hvis du opbevarer Min sidste vilje samme sted som din dåbs- og vielsesattest og lignende personlige papirer er der størst sandsynlighed for at den bliver fundet i tide. Du kan også udlevere en kopi af dokumentet til dine nærmeste. Så er du helt sikker på at de kender dine ønsker.   

Du kan bl.a. træffe valg omkring dette

Ønsker jeg at bisættes eller begraves?
Hvordan skal kistepynten være?
Hvilket tøj vil jeg have på?
Hvor ønsker jeg at højtideligheden afholdes?
Vil jeg gerne have at højtideligheden foregår i stilhed?
Skal der være en præst?

Hvad hvis jeg skifter mening?

Hvis dine ønsker ændrer sig så husk at opdatere dokumentet. Hvis du har gemt det digitalt, kan du med fordel rette i det når du vil.
 

Vi vil gerne hjælpe dig

Vi sender dig gerne Min sidste vilje. Du kan også kontakte os, hvis du gerne vil have at vi mødes og udfylder dokumentet sammen.
Du kan også downloade dokumentet og selv udfylde det.
Hvis du har spørgsmål så kontakt os endelig. Vi hjælper med at sikre at dine valg respekteres.
 

Du kan hente folderen her:

 

eller udfylde den online her:

 
 
 

Hjælp dine nærmeste
Danske Bedemænd - din garanti

Medlem af Danske Bedemænd

Når du vælger en bedemand der er medlem af Danske Bedemænd har du garanti for at din bedemand er uddannet og følger en række retningslinjer for, hvordan processen skal forløbe.